Adoptiehonden en herplaatsers uit binnen- en buitenland.

Problemen met je adoptiehond uit het buitenland of het asiel?

Ik geef gedragsadvies voor het meest uiteenlopende probleemgedrag. Neem vrijblijvend contact op of vraag een GRATIS intakegesprek aan.

AdoptiehondProbleemgedrag bij adoptiehonden komt regelmatig voor. Vaak hebben deze honden al heel veel ellende en stress mee moeten maken, voordat ze bij hun nieuwe baasjes aankomen. Soms is de herkomst van de honden niet precies bekend en zijn er niet of nauwelijks gegevens, en als zijn ze er al zijn, dan kloppen ze vaak niet.

Vrijwilligers in een opvang zijn afhankelijk van de informatie die verstrekt wordt, dat hoeft dus ook niet altijd op waarheid te berusten.

Aangeleerd gedrag is vaak moeilijk helemaal af te leren, maar je kunt wel leren het te controleren! Aikidogs Deventer helpt je met het juiste advies om controle over je adoptie- of asielhond te krijgen.

 

Steeds meer mensen kiezen er voor een hond uit het buitenland te adopteren. De lijst met adoptielanden is inmiddels heel lang geworden. Laat je vooraf goed informeren en kijk goed uit met wie je in zee gaat. Meestal is de gedachte achter herplaatsing van buitenlandse honden heel lief en goed bedoeld en wordt er vanuit het hart gewerkt. Er zijn echter ook mensen die gewoon geld aan deze honden wil verdienen. Het is van belang dat de opvang van de hond zoveel mogelijk gegevens verzameld, zodat je bijvoorbeeld niet zomaar een straathond in je gezin krijgt.

Zelfs wanneer de voorbereiding goed is, wil dat niet zeggen dat je een kant en klare hond in huis krijgt. Adoptiehonden kunnen gedrag vertonen, zoals angst, agressie, jagen, zwerven etc., dat jij ze wilt afleren of tenminste onder controle wilt krijgen. Niet zelden zijn deze honden heel slecht behandeld, zelfs zwaar mishandeld, en kunnen er trauma’s aanwezig zijn waar je rekening mee moet houden. Onze manier van socialiseren en omgang met een hond, is voor veel adoptiehonden totaal vreemd. Wij leren onze pups bijvoorbeeld dat mensen hen recht in de ogen aankijken, voor onze hond is dit normaal gedrag. Het aankijken van een adoptiehond kan echter als zeer bedreigend opgevat worden en onverwachte reacties tot gevolg hebben.

Zo zijn er veel redenen op te noemen waarom een adoptie anders kan verlopen dan je had gehoopt of verwacht, wanhoop echter niet want in de meeste gevallen kan het ongewenste gedrag verholpen of aangepast worden!!

Jachtprikkel probleem bij adoptiehonden

Gedragsadvies adoptiehonden:

  • Een sessie duurt circa 60-90 minuten. 
  • Na de sessie stuur ik je per mail een verslag en trainingsschema.
  • Je mag me altijd bellen of mailen voor ondersteuning of vragen.
  • In gezamenlijk overleg kan er een tweede sessie gepland worden.

Kosten per sessie € 75,00 (exclusief reiskosten)