Adoptiehonden en herplaatsers uit binnen- en buitenland.

Een adoptiehond uit het buitenland of het asiel?

Ik geef training, c.q. gedragsadvies voor het meest uiteenlopende (probleem)gedrag bij deze honden. Neem vrijblijvend contact op of vraag een GRATIS intakegesprek aan.

AdoptiehondProbleemgedrag bij adoptiehonden komt regelmatig voor. Vaak hebben adoptiehonden al veel ellende en stress mee moeten maken, voordat ze bij hun nieuwe baasjes aankomen. Soms is de herkomst van de honden niet precies bekend en zijn er niet of nauwelijks gegevens beschikbaar over de hond. Wanneer deze er wel zijn, is het zeer de vraag of de verstrekte informatie klopt.

Vrijwilligers in een opvang zijn afhankelijk van de informatie die verstrekt wordt, dat hoeft dus ook niet altijd op waarheid te berusten.

Door de hond aangeleerd gedrag is vaak moeilijk om helemaal af te leren. Toch is het goed mogelijk om dit te leren controleren! Aikidogs Deventer helpt jou met een gedegen advies, zodat jij de juiste tools in handen hebt om controle over je adoptie- of asielhond te krijgen.

Steeds meer mensen kiezen er voor om een hond uit het buitenland te adopteren. De lijst met adoptielanden is inmiddels erg lang. Laat je vooraf goed informeren, en kijk goed uit met wie je in zee gaat. Vaak is de gedachte achter herplaatsing van buitenlandse honden. Lief en goed bedoelt, er zijn echter ook mensen die enkel geld willen verdienen aan deze honden. Het is van belang dat de opvang van de hond zoveel mogelijk gegevens verzamelt, zodat je weet wat voor een hond je in huis neemt.

Adoptiehonden kunnen gedrag vertonen, zoals angst, agressie, jagen, zwerven etc. Dit wil jij ze het liefst afleren of tenminste onder controle krijgen. Niet zelden zijn deze honden slecht behandeld, zelfs zwaar mishandeld en kunnen er trauma’s aanwezig zijn waar je rekening mee moet houden. Onze manier van socialiseren en omgaan met een hond, is voor veel adoptiehonden totaal vreemd. Wij leren onze pups bijvoorbeeld dat mensen hen recht in de ogen aankijken, voor onze hond is dit normaal gedrag. Het aankijken van een adoptiehond kan echter als zeer bedreigend worden opgevat en onverwachte reacties tot gevolg hebben.

Zo zijn er talloze redenen waarom een adoptie anders verloopt dan je had gehoopt of had verwacht. Wanhoop niet, want in de meeste gevallen kan het ongewenste gedrag worden verholpen en/of aangepast!

Jachtprikkel probleem bij adoptiehonden

Gedragsadvies adoptiehonden:

  • Een sessie duurt circa 60-90 minuten. 
  • Na de sessie stuur ik je per mail een verslag en trainingsschema. Je mag me altijd bellen of mailen voor ondersteuning of vragen. In gezamenlijk overleg kan er een tweede sessie gepland worden.