Aikidogs voor al je vragen over de hond

Gratis advies.

Advies bij de aanschaf van een pup, adoptiehond of asielhond. Algemene vragen over je hond, kinderen en honden of op vakantie met de hond.

Hulp nodig bij de aanschaf van een adoptiehondBel of mail Tonnie Middelburg.

Aikidogs geeft gratis advies bij het kiezen van de hond die het best bij jou past.

Gratis advies

Honden uit het buitenland of een asiel/opvang hebben vaak een verleden. De bagage die ze met zich meedragen hoeft lang niet altijd een probleem te zijn. Wel een probleem is dat jee vaak heel snel moet beslissen of je de hond wilt hebben. Dit kan grote gevolgen hebben voor de integratie van de hond in zijn nieuwe gezin.

Vraag of je een hond in een asiel meerdere keer mag zien en vraag of je met hem mag wandelen. Kijk naar de energie van de hond wanneer hij aan de riem loopt. Laat de hond als het kan kennis maken met je gezinsleden. Een hond die al geruime tijd in een kennel zit heeft veel opgekropte energie waarmee je rekening moet houden. Wees dus kritisch maar houdt wel rekening met de omstandigheden waarin de hond verkeert.

Bij de aanschaf van een buitenlandse hond beschik je vaak alleen over een foto of kort filmpje. Over de achtergrond (geschiedenis) van de hond kom je vaak weinig te weten of de informatie is er gewoon niet. Zwerfhonden functioneren vaak goed in een groep met andere zwerfhonden, ze zitten regelmatig met tientallen honden probleemloos in een verblijf. De omschakeling naar een ander leven kan met de nodige stress gepaard gaan. Een lange reis, vaak eerst nog een gastgezin of opvang en daarna pas naar een nieuwe baas vragen veel van de hond. De meeste honden kunnen zich probleemloos aanpassen en gaan moeiteloos over in hun nieuwe leven.

Gedragsproblemen komen echter ook regelmatig voor. Hij leek op de foto zo’n rustig hondje, nu blijkt hij een jager te zijn die elk kleine diertje grijpt dat op zijn weg komt…. Aikidogs kan je advies geven en samen met jou oplossingen vinden.

Kinderen en honden.

omgangsregels hond - kindKinderen en honden kunnen prima samenleven in het gezin, mits ze op een veilige en verantwoorde manier met elkaar omgaan. Jaarlijkse vinden er gemiddeld 150.000 bijtincidenten plaats, bij een groot deel hiervan zijn kinderen uit het eigen gezin betrokken. Voor ouders zou dit een reden moeten zijn om alert en waakzaam te blijven. Helaas reageren veel mensen met: “die van mij doet dat niet”, “ze kunnen er alles mee doen”.

De koude rillingen lopen me over de rug als ik de filmpjes op internet zie waarbij kinderen over een hond heen klimmen, terwijl de ouders dit lachend staan te filmen!!

Neem geen risico en vraag ons gratis advies als je twijfels hebt of je het wel of niet goed doet. Leer de signalen van je hond herkennen en op de juiste wijze in te schatten en leer je kinderen de omgangsregels met een hond.

Hulp bij opvoeden van een pup

Puppy advies

Zit je met je vragen over de opvoeding van je pup en heb je behoefte aan een eerlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Een pup opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Als baas moet jij ervoor zorgen dat je hem in een relatief korte tijd alles leert wat een pup weten moet. Helaas bestaat er nogal wat onenigheid over de “beste” manier van opvoeden.  Net als bij het voetbal zijn er heel veel “experts” die je goede raad geven, alles met de beste wil uiteraard maar niet altijd even verstandig.

Aikidogs kan helpen je pup tot een stabiele hond op te laten te laten groeien. Wij staan garant voor individuele aandacht en een werkwijze, die je pup op een leuke manier de regels van het spel bijbrengt. Leuk voor hem maar ook voor jou!

 

 

Heb je andere vragen of ander advies nodig en kun je hierover niets op de website vinden?

Neem gerust contact met ons op. Wij hebben veel relaties in de dierenwereld, wellicht kunnen we je doorverwijzen naar een betrouwbaar adres.