Aikidogs voor al je vragen over de hond

Gratis advies

Heb jij advies nodig bij de aanschaf van een pup, een adoptiehond of asielhond? Heb jij algemene vragen over jouw hond, de hond in combinatie met kinderen en andere honden? Of wil jij misschien advies over het meenemen van de hond op vakantie?

Aikidogs geeft onder meer gratis advies bij de aanschaf van een pup, adoptiehond of asielhond. Dit advies geeft jou inzicht in welke hond het beste bij jou past. 

Gratis advies

Honden uit het buitenland of een asiel/opvang hebben vaak “bagage”. De bagage die ze met zich meedragen hoeft geen problemen te geven, maar het kan wel.

Vaak dien je snel een beslissing te nemen om een hond al dan niet aan te schaffen. Dit betekent in de praktijk ook vaak dat er onvoldoende tijd is om de hond te leren kennen. Dit kan gevolgen hebben voor de integratie van de hond in zijn nieuwe gezin.

Vraag of je een hond in het asiel meerdere keren mag zien en of je met hem mag wandelen. Kijk naar de energie van de hond wanneer hij aan de riem loopt. Laat de hond als het kan kennis maken met je gezinsleden. Een hond die al geruime tijd in een kennel zit heeft veel opgekropte energie waar je rekening mee dient te houden. Wees dus kritisch, maar houdt rekening met de omstandigheden waarin de hond verkeert.

Bij de aanschaf van een buitenlandse hond beschik je vaak alleen over een foto of een kort filmpje van de hond. Over de achtergrond van de hond, kom je vaak weinig te weten. Zwerfhonden functioneren vaak goed in een groep met andere zwerfhonden. Zij zitten regelmatig met tientallen honden probleemloos in een verblijf. De omschakeling naar een ander leven kan met de nodige stress gepaard gaan. Een lange reis, vaak eerst nog een gastgezin of opvang en daarna pas naar een nieuwe baas. Dit vraagt veel van de hond. De meeste honden kunnen zich probleemloos aanpassen en gaan moeiteloos over in hun nieuwe leven.

Gedragsproblemen komen echter ook regelmatig voor. Hij leek op de foto zo’n rustig hondje, nu blijkt hij een jager te zijn die elk diertje grijpt dat zijn pad kruist. Aikidogs geeft je advies geven en zoekt samen met jou naar een oplossing voor het probleemgedrag.

Kinderen en honden.

omgangsregels hond - kindKinderen en honden kunnen prima samenleven in het gezin, mits ze op een veilige en verantwoorde manier met elkaar omgaan. Jaarlijkse vinden er gemiddeld 150.000 bijtincidenten plaats. Bij een groot deel hiervan zijn kinderen uit het eigen gezin betrokken. Voor ouders zou dit een reden moeten zijn om alert en waakzaam te blijven. Helaas reageren veel mensen met: “die van mij doet dat niet”, “ze kunnen er alles mee doen”.

De koude rillingen lopen me over de rug als ik de filmpjes op internet zie waarbij kinderen over een hond heen klimmen, terwijl de ouders dit lachend staan te filmen!

Neem geen risico en vraag om gratis advies als je twijfels hebt of je het wel of niet goed doet. Leer de signalen van je hond herkennen en op de juiste wijze in te schatten. Leer je kinderen bovendien de omgangsregels met een hond.

Hulp bij het opvoeden van een pup

Puppy advies

Zit je met je vragen over de opvoeding van je pup en heb je behoefte aan een eerlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Een pup opvoeden is niet altijd even makkelijk. Als baas moet jij ervoor zorgen dat je hem in een relatief korte tijd alles leert wat een pup moet weten. Helaas bestaat er nogal wat onenigheid over de “beste” manier van opvoeden.  Net als bij voetbal zijn er veel “experts” die je goede raad geven. Alles met de beste bedoelingen, maar niet altijd even verstandig om deze klakkeloos op te volgen.

Aikidogs helpt je om je pup tot een stabiele hond op te laten te laten groeien. Individuele aandacht en je pup op een leuke manier de regels van het spel bijbrengen, staan centraal. Met andere woorden, leuk voor de hond, maar ook voor jou!

Heb je andere vragen of een ander advies nodig? Neem gerust contact met mij op!