Honden Gedragsdeskundige Deventer, Tonnie Middelburg

Honden gedragsadvies Deventer – Aikidogs helpt je graag op weg naar een gezonde relatie met je hond. 

Waarom zou je wachten met het vragen om een gedragsadvies voor je hond tot een relatief “klein” item is uitgegroeid tot een echt probleem?

Tijdens een intakegesprek brengen we het probleem in kaart, hieraan zijn geen kosten verbonden (reiskosten buiten Deventer uitgezonderd). Daarna plannen we een of twee sessies om het probleem aan te pakken. Van de eigenaars vraag ik de motivatie om het probleemgedrag  echt serieus te willen veranderen.

Bij het geven van hondengedragsadvies richt ik mij vooral op de interactie tussen jou en je hond. We gaan een weg vinden om de relatie zodanig aan te passen, dat er wederzijds respect ontstaat.


Hondengedragsadvies

Vaak is ongewenst gedrag eenvoudig en snel op te lossen, ook al denk je er soms heel anders over omdat het in jouw beleving een groot probleem is. Een mix van hondenpsychologie, mensenkennis en wat oefeningen kunnen al voor een grote ommezwaai zorgen. Het is erg belangrijk om te weten of de hond vrij is van fysieke klachten, laat dit door een dierenarts controleren. Daarna kunnen we een plan van aanpak maken en zowel grote als kleine “probleempjes” aanpakken.

Veel gedragsproblemen zijn op te lossen door eerst te zorgen dat jezelf goed in je vel zit en de omgang met je hond iets aan te passen. Het is een feit dat de gemoedstoestand van de mens veel invloed heeft op die van de hond, denk hierbij alleen maar eens aan de ademhaling. Bij sommige gedragsproblemen is de menselijke emotie mede verantwoordelijk voor het probleem en kan vaak al vrij snel met een gericht advies het gedrag positief beïnvloeden worden.

Soms is het nodig dat we in de spiegel kijken!

De spiegel van onze ziel is onze hond.

Ik probeer het voor zowel de hond als het baasje zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vanuit mijn praktijkervaring weet ik dat het soms moeilijk kan zijn om gewoontes af te leren en het ego (je ik) aan de kant te zetten. Mijn gedragsadvies is voor een groot deel gebaseerd op jarenlange praktijkervaring in de omgang met mensen en dieren, het bestuderen van de vakliteratuur over de gedragstherapie, leertheorieën en heel veel trainingsmethodes en concepten (zoals BAT, Amichien Bonding, Het blauwe hond concept etc.).

Wat kun je van Aikidogs verwachten?

Een respectvolle benadering van het probleem waarin we gaan kijken hoe we de wederzijdse communicatie en energie kunnen bijstellen.

Ik werk op een hond-vriendelijke manier. Je leert gebruik te maken van regels, grenzen en beperkingen en het ’terechtwijzen’ van de hond als hij deze overtreedt. Dit gebeurt zonder fysieke straf, zonder geweld, geschreeuw of gemopper, maar op een kalme, zelfverzekerde manier.

Ben je gemotiveerd dan kunnen de sessies heel snel succesvol zijn en is het niet ondenkbeeldig dat je tijdens de eerste sessie al resultaten zult zien.

Wij beginnen de sessie in het gezin (de leefgroep van de hond), vanuit dit startpunt kunnen er andere locaties bezocht worden, afhankelijk van de wensen en behoeften van jou en je hond.

Het is ons streven om in een ontspannen sfeer te werken en hiervoor is het nodig om elkaar te vertrouwen en te respecteren. Soms kan een gesprek wel eens persoonlijk of emotioneel worden, maar het zal nooit onze bedoeling en intentie zijn mensen te beschuldigen of te beledigen.

Hoe werkt gedragsadvies?

Voor de eerste sessie vindt er eerst een gratis intakegesprek plaats (uitgezonderd reiskosten buiten Deventer). In een gesprek van ongeveer 20 minuten ga ik het probleem in kaart brengen.

Een behandelplan bestaat standaard uit een of twee sessies in een periode van 4 weken.

Tijdens de sessies gedragsadvies gaan we:
  • kijken naar alle mogelijke probleemsituaties of we creëren deze ter plekke.
  • je inzicht geven in de redenen voor bepaald gedrag.
  • de signalen leren herkennen die de hond in verschillende situaties laat zien.
  • leren bewust te worden van de onbewuste en onbedoelde gebaren die je hond van je opvangt en welk gedrag hij hierna laat zien.
  • ontdekken hoe je non-verbaal kunt communiceren met je hond.
  • je vaardigheden aanleren om ontspannen met allerlei situaties om te gaan.
  • je leren hoe je nieuwe problemen kunt voorkomen.
Kosten gedragsadvies.
Een sessie van 60-90 minuten kost bij Aikidogs € 85,00 (exclusief reiskosten)

(betaling kan vooraf, contant na afloop van een sessie of via de bank.)

Nog even dit !

Over het algemeen zullen 2 sessies je voldoende informatie en oefenstof geven zodat een vervolgsessie meestal niet nodig zal zijn.

Afhankelijk van de aard van de problemen kan er altijd een extra sessie gepland worden.

In de periode van 4 weken mag je altijd contact opnemen voor advies. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je hond anders reageert op een oefening dan jij verwacht en dat we de oefening opnieuw moeten doorspreken.

Voor mensen met een uitkering en de sociale minima wil ik ook graag bereikbaar zijn. Kun je je financieel geen gedragsadvies veroorloven, stuur dan een berichtje via het contactformulier en ik neem dan contact met je op.

Geld mag geen reden zijn om honden met gedragsproblemen niet te helpen, ieder dier is belangrijk en heeft recht op een goed leven.

algemene voorwaarden