Individuele kind-hond training

Kinderen en honden zijn niet in elke situatie een goede combinatie. De kind-hond training kan daar verandering in brengen.

Veilig spelen, leren omgaan en plezier maken met de hond.

Bij de kind/hond training werk ik individueel met het kind/de kinderen en de hond. Eerst thuis en later eventueel buiten, altijd onder toezicht van een ouder. Zodra het kind op een leeftijd is dat het begrijpend kan leren, kan er met de hond geoefend worden. Veiligheid staat op de eerste plaats. Het kind leert op een verantwoorde manier met de hond om te gaan. Leren herkennen wanneer de hond even geen zin in heeft om te spelen en liever met rust gelaten wordt, is hier een goed voorbeeld van. Hoe speel je met de hond en hoe beëindig je het spel wanneer het spel te ruw wordt. Op spelenderwijs leert het kind hoe hij ervoor kan zorgen dat de hond doet wat hij van hem vraagt.

De kind-hond trainingen worden aangepast aan het niveau van het kind en de hond. Er wordt alleen getraind op basis van positieve versterking, dus met belonen en niet met bestraffen.

Tijdens de kind/hond training is er altijd minimaal een ouder aanwezig. De regels die het kind leert toepassen zijn ook voor de ouders belangrijk en interessant om te weten.

Om je op weg te helpen om een veilige situatie te creëren tussen kind en hond kun je de onderstaande tekeningen gebruiken:

omgangsregels kind hond

Gebruik altijd je verstand zodra er contact is tussen een kind en de hond. De gedachte “dat doet mijn kind niet” of “dat doet mijn hond niet” is heel gevaarlijk en totaal misplaatst. Veel incidenten met honden gebeuren gewoon thuis, in het dagelijks leven tijdens de omgang van kinderen met de hond. Een kind dat over de hond heen of in zijn mand kruipt. De hond wordt gestoord bij het eten. Het kind raakt de hond aan terwijl deze diep in slaap is. De hond wordt per ongeluk op de staart getrapt enz…

De kind/hond training is geschikt voor kinderen vanaf circa 7 jaar en bestaat uit 6 sessies van circa 30-45 minuten.

De training kost € 180,00 (excl. eventuele reiskosten)

Een losse les kost € 32,50 – circa 30-45 minuten