Kind/hond training Deventer e.o.

Individuele Kind-hond training.

Kind-hond training, Waarom? Omdat kinderen en honden niet in elke situatie een goede combinatie zijn.

Veilig spelen, leren omgaan en plezier maken met de hond.

Bij de kind/hond training werk ik individueel met het kind(eren) en de hond, eerst thuis en later eventueel ook buiten (altijd onder toezicht van een ouder). Zodra het kind op een leeftijd is dat het begrijpend kan leren, kan er met de hond geoefend worden. Bij de kind-hond training staat veiligheid op de eerste plaats. Het kind leren op een verantwoorde manier om te gaan met de hond, bijvoorbeeld tijdens het eten. Leren herkennen dat de hond er even geen zin in heeft om met jou te spelen en liever met rust gelaten wordt. Hoe speel je met de hond en hoe beëindig je het spel wanneer het spel te ruw wordt. De basisvaardigheden, zit, plaats, blijf etc., aanleren hoort er ook bij, de hond spelenderwijs leren luisteren wat jij van hem vraagt.

De kind/hond trainingen worden aangepast aan het niveau van het kind(eren) en de hond. Er wordt alleen getraind op basis van positieve versterking, dus met belonen en niet met bestraffen.

Tijdens de kind/hond training is er altijd minimaal een ouder aanwezig. De regels die het kind leert toepassen zijn ook voor de ouders belangrijk en interessant om te weten.

Om je op weg te helpen om een veilige situatie te creëren tussen kind en hond kun je de onderstaande tekeningen gebruiken:

omgangsregels kind hond

Gebruik altijd je verstand zodra er contact is tussen een kind en de hond. De gedachte “dat doet mijn kind niet” of “dat doet mijn hond niet” is heel gevaarlijk en totaal misplaatst. Veel incidenten met honden gebeuren gewoon thuis, in het dagelijks leven tijdens de omgang van kinderen met de hond. Een kind dat over de hond heen of in zijn mand kruipt. De hond wordt gestoord bij het eten. Het kind raakt de hond aan terwijl deze diep in slaap is. De hond wordt per ongeluk op de staart getrapt enz…

De kind/hond training is geschikt voor kinderen vanaf circa 7 jaar en bestaat uit 6 sessies van circa 30-45 minuten.

De training kost € 100,00 (excl. eventuele reiskosten)

Een losse les kost € 20,00 – circa 30-45 minuten