Hondentrainer

Als hondentrainer geef ik training op basis van beloning – positieve bekrachtiging.

Tijdens mijn trainingen maak ik gebruik van het clicker principe. Bij deze methode werk je op basis van beloning – positieve bekrachtiging, je versterkt een gewenst gedrag zodat de hond het gaat herhalen. Bij bestraffing – positieve/negatieve straf voeg je iets negatiefs toe of onthoudt je de hond iets  (positief betekend hier iets toevoegen, b.v. een ruk aan de lijn, een tik op de neus). Welke vorm van straf je ook geeft, je krijgt achteraf pas te zien of het heeft geholpen.

 

Ik help je bij de opvoeding en training van je pup of volwassen hond, gewoon bij je thuis of in de woonomgeving. Bij de  puppy’s en jonge honden ligt de focus op het opvoeden tot sociale huishond en het aanleren van basisvaardigheden. Tijdens de gehoorzaamheidstraining, ook wel obedience genoemd, voor volwassen honden vormt ontspanning een belangrijk onderdeel. De focus ligt hier heel sterk op vertrouwen en begrip hebben voor elkaar.

 

Het is ook goed mogelijk dat je een hond uit het buitenland  of uit het asiel aangeschaft hebt en wilt gaan trainen. Vaak kunnen deze honden wel wat extra hulp gebruiken om zich goed aan te passen in het gezin en onze leefomgeving.

Als je jongere kinderen in huis hebt, kun je ook samen met je kind(eren) de kind-hond training volgen.