Hondencoach

Mijn werk als hondencoach is er op gericht balans te brengen in de relatie tussen mens en hond.

Een ongewenst gedrag kan door allerlei oorzaken ontstaan zijn. Soms is de eigenaar daar debet aan, maar vaak zijn de leefomstandigheden of omgevingsfactoren er de oorzaak van. Ongewenst gedrag zoals: trekken aan de lijn, uitvallen naar andere honden, blaffen, niet alleen thuis kunnen blijven, kunnen daar de gevolgen van zijn. Ook het opnemen van een tweede of derde hond in huis kan voor veel onrust en problemen zorgen

 

Tijdens de coaching werken we aan de zelfbeheersing en het zelfvertrouwen van de hond (en wellicht het jouwe). In dit traject werken we heel gericht aan een betere verstandhouding tussen jou (je gezin) en de hond. Leer zijn lichaamstaal lezen en weet wat zijn plannen of verwachtingen zijn. Leer op het juiste moment op een prikkel te reageren en leer problemen voor te zijn door management toe te passen.

 

Om aangeleerd gedrag en ingeslepen gewoontes om te kunnen buigen tot gewenst gedrag, is het cruciaal dat je contact kunt maken met je hond. Zonder aandacht kun je een hond niets leren, aandachtoefeningen zullen daarom ruim aan bod komen tijdens de coaching en de trainingen.