Puppytraining en gehoorzaamheidstraining voor jonge honden

Puppytraining en gehoorzaamheidstraining voor jonge honden.

De basis van de trainingen is gericht op het opvoeden en socialiseren van je hond.

In de puppytraining gaat het om het vinden van de juiste (leer)vorm waarbij jij, als verzorger, je lichamelijk en emotioneel prettig voelt en de pup leert jou te volgen omdat hij dat graag wil en niet omdat hij daartoe gedwongen wordt.

Ik werk op basis van “positieve bekrachtiging”. De hond moet jou leuk en belangrijk vinden, hij moet weten dat hij bij jou veilig is en jij hem bescherming kunt bieden, dat jij er voor hem bent, wanneer dat nodig mocht zijn.

Obedience – gehoorzaamheid

De gehoorzaamheidstraining wordt zoveel mogelijk aangepast aan de realiteit van het dagelijks leven. De hond hoeft bijvoorbeeld niet bij de stoepenrand te gaan zitten wanneer er geen auto in de buurt is, iets dat een hond uit zichzelf ook nooit zou doen. Wel leren we hem naar de zijkant uit te wijken wanneer er een auto of fiets aankomt. Hij moet weten wat verkeer is, dat voertuigen gevaarlijk zijn en dat hij daarvoor aan de kant moet gaan.

De  hond leert de basiscommando’s omdat je deze in veel verschillende situaties nodig kunt hebben. Een ZIT kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de hond tot rust te laten komen of als alternatief gedrag voor opspringen.

Ik maak gebruik van het clickerprincipe, maar in plaats van de clicker gebruik ik een clickerwoord als marker. Je leert later ook stemcommando’s en handsignalen te gebruiken, zodat je ook op afstand kunt werken zonder te hoeven schreeuwen.

Baloo

Voor wie is de puppytraining en jonge hondentraining zoal geschikt?

Iedereen kan in principe aan de training meedoen. Jonge kinderen moeten echter wel in staat zijn om enigszins te begrijpen wat er van hen gevraagd wordt. Dit betekent dat kinderen in principe op jonge leeftijd (circa 7/8 jaar) met een hond kunnen gaan trainen. Er moet altijd een volwassene bij aanwezig zijn. Kijk ook eens bij de speciale kind/hond training

De training – opvoeding en communicatie kost € 180,00.

Je krijgt hiervoor 6 lessen van circa 45 minuten. De trainingen zijn individueel.

Voor de lessen is een periode van 10 weken beschikbaar.

losse lessen € 32,50 per les van circa 30-45 minuten

Je ontvangt aan het eind van de cursus geen diploma of certificaat. Het doel is niet om te presteren voor een prijs. De “prijs” die je ontvangt is een pup of jonge hond die opgroeit tot een stabiele volwassen hond, die sociaal is naar mensen en andere honden toe.

algemene voorwaarden