Wie ik ben? Hondencoach en Gedragsdeskundige

Beroep: Hondencoach, hondengedragsdeskundige. Mijn naam, Tonnie Middelburg. Ik ben levensgenieter, altijd positief ingesteld, wil graag creëren, autodidact, aikidoka. Mijn hart ligt bij mijn dierbaren, mensen en honden

Missie: Mijn kennis en ervaring in de sport en vechtkunst combineren in de coaching en training met honden. Mijn klanten/cursisten leren beter in balans te komen, dat kan zowel lichamelijk als geestelijk. Een juiste lichaamshouding en een juiste plaatsing is nodig om een gevecht te voorkomen – kortom aikido toepassen. Ik wil mensen laten zien maar vooral laten voelen welke voordelen dit kan hebben in het dagelijks leven en bij het werken met dieren. 

Mijn kennis en ervaring komt voor het grootste deel uit de praktijk en voor een kleiner deel uit studies van de honden- en mensenpsychologie.   

Op de foto: mijn levenspartner Gerda samen met onze honden; links op de foto Ollie (Spanje), rechts op de foto Teu (Portugal) en gasthond Honey (Roemenië)

In 2014 ben ik begonnen met de voorbereidingen om als hondenprofessional aan het werk te gaan. Sinds begin 2017 ben ik onder de naam Aikidogs als fulltime trainer, coach en gedragsdeskundige vooral in Deventer en Schalkhaar werkzaam.

Ruim 35 jaar leeft ons gezin samen met onze honden. Wij kiezen meestal voor een asielhond of adoptiehond uit het buitenland. Een aantal honden hebben we vanaf de puppytijd mogen opvoeden. Op dit moment zijn er twee lieve reutjes bij ons huis, Ollie een Spaanse mix en Teu een Portugese podengo mix. Gelukkig wordt er over de integratie van honden, in tegenstelling tot mensen,  niet zo moeilijk gedaan en zijn er geen gesloten grenzen voorzien van prikkeldraad.

Als O&O gediplomeerd kynologisch instructeur ben werkzaam geweest bij hondensportvereniging de Vriendschap. Als assistent trainer heb ik ervaring opgedaan bij de professionele hondenschool Darwin. Ik heb praktijkervaring opgedaan in; gedrag & gehoorzaamheid, clickertraining, flyball, behendigheid (agility), obedience.   

Om me meer in dieren te kunnen verplaatsen en invoelen heb ik onder andere de opleiding dierentolk bij Mieke Zomer afgerond. Bij Margrit Coates heb ik de workshops Animal Healing gevolgd. Bij Anand opleidingen ontspanningsmassage, intuïtie en meditatie.